29/7

uff, vaknade kl 7 utav åska, var ett jäkla väder en stund men nu verkar allt ha lugnat ner sig.

Igår var jag ut och fiskade tillsammans med bror och hans son, bror fick en skaplig abborre nästan 0,9kg.
Får se ifall vädret håller i sig ikväll så kanske det blir en vända ut då också.

Nä nu ska jag ta och fortsätta med husvagnen. slänger upp en bild på fisken , hehe.

27/7

Lite ovanligt att jag lägger in ett inlägg så här mitt på dagen, hehe. Men ikväll kommer jag inte ha tid.

Nu under dagen blir det lite husvagn, börjar sätta in väggar och inredning nu. svårt att komma ihåg riktigt vart allt ska sitta bara.

Ikväll ska jag hämta min bros barn , Emelie och Pontus sen ska vi ut och fiska lite, får hoppas man får lite fiskar.
Efter fisketuren så blir det film, troligen Case 39 sen ska dem sova över här.  Så får hoppas på en trevlig kväll :)


25/7

Idag har det regnat nästan hela tiden, bra skönt för det behövdes verkligen. 
Har grejat lite smått med husvagnen, men tagit det mest lugnt. Har kännt mig allmänt trött idag och nästan lite frysen , man har ju blivit van med värmen nu. hehe.

Ikväll kollade jag på Hachiko - en vän för livet.  Verkligen en snyft film. värd att se, för er som gillar verklighetsbaserade filmer med sorg.  *snyft*

Nä nu ska jag kolla nätet lite sen får det bli en lite gladare film :) tror det får bli Alvin och Gängen 2


23/7

Dagen började med lite extra sovande, hehe.  Sen bidde det lite husvagnsrenovering, nu är den snart klar utvändigt, sen ska bara allt inuti fixas.

Annars har det väl inte hänt något spec idag, kollade nyss på en film "Farsan" sen blir det nog en film till innan man ska sova.

Blir inte så långa och intressanta inlägg, men men .

22/7

dagen började med regn och elände men kom upp i tid iallafall, en tjej kompis kom hit och behövde hjälp med bilen så blev en vända till demia sen lite mekande.
På eftermiddagen blev vädret bättre :)  Då kom även Sonny, Yasmine och Alexandra hit för då skulle vi meka mera bil, riktigt trevligt att meka när man är flera.  Blev lite spindelled, länkarm, olja, oljefilter, 1 bakfjäder byten idag på sonny och yasmines bil. får se vilken dag som vi ska byta andra bakfjädern också.

Nu ska jag se på Snabba Cash. 


21/7

tröttsam dag, hade absolut ingen lust att kliva upp när klockan ringde. men men var tvungen, körde sopor till soptippen, sen till borlänge och köpa material till husvagnen.
Sen blev det att greja lite med husvagnen. Sen på kvällen så blev det en fisketur med Wictoria. Trevligt att umgås lite och bara sitta på sjön och ta det lugnt.

Dags för sängen.  natti.

20/7

idag har jag kännt mig trött och lite små grinig hela dagen :/ får hoppas morgondagen blir bättre :)

har iallafall gjort lite mera på husvagnen, så nu börjar den ta form igen. skönt.

Imorgon biti blir det en vända till soptippen sen till byggmax i borlänge för att handla lite mera material. Får hoppas på bra väder, fast inte så där överdrivet varmt.

här kommer ett par bilder från idag.
Limmar dit frigoliten.
börjar ta form igen :)

19/7

Idag blev det ännu en rätt så slapp dag, umgicks lite med Ida sen grejade lite med husvagnen. Börjar få ihop fronten igen :) Men det är en del jobb att få ihop reglarna och allt så det passar och håller ihop och man måste göra allt i rätt ordning eftersom allt håller i allt typ. En husvagn är egentligen en väldigt ostadig sak, saknas en sak så blir hela konstruktionen ostabil.

Nu ikväll har jag gottat mig lite med morötter, dipp, läsk och en film. Blev Daybreakers. Rätt okej film, dock så tycker jag att slutet kunde ha varit lite bättre.

18/7

Idag sov jag lite längre, skönt :)

blev inte så mycket med husvagnen idag, men har skruvat fast sidoväggarna i botten igen sen påbörjat renoveringen utav väggen fram.

Sen idag har jag skaffat en till bil, en ford :) hehe.  Ford Aero Star. Mycket utrustad med trevliga finesser.  Fast den har stått i ett par år så den ser ju ut som den gör, men den startade och gick att köra. Men får se hur många fel som finns på den när man börjar gå igenom den.

Nu ska jag vara lite halv nyttig, ska göra iordning lite morötter och dipp sen se en film :)


Här är min lilla ford :) haha

forden

17/7

Dagen började inge bra, vaknade med migrän och mådde illa.
Blev inte mycket gjort åt husvagnen, lite målande bara sen blev resten utav dagen lugn då det började regna också.

Kvällen slutade med grillning tillsammans med min bror och hans familj, sen lite kort spelande. Jag vann :) hehe.

Nu är det dags för sängen, idag ingen film känns inte som om det är någon idé då ögonen knappt håller sig uppe.


god natt .


16/7

Haft tur med vädret idag :)
Många regn moln har dragit förbi men det höll igen hela dagen, bra skönt, och skönt med skugga emellanåt.

Har precis tagit ett skönt bad efter en hel dag ute med husvagnsrenovering. hehe. Men nu börjar det hända lite, nu är botten typ klar iallafall. Fick lite hjälp utav Jörgen idag också, kul med sällskap :)

nu ska jag se på en film sen sova. (ovanligt) .


Men lite bilder lär jag slänga upp också.


ramen

Ramen, allt demonterat, nya botten undersidan syns längst bort på bilden.


lim

Limmar fast frigolit plattorna.


klyv

Min hemmagjorda Frigolit klyv, haha.  skickar ström igenom ståltråden så den blir glödhet sen låter jag frigoliten glida igenom och blir då klyvd i rätt tjocklek :)
Och här är nya bottenplattan typ klar :)

15/7

Idag har jag varit till borlänge, in på byggmax och handlat virke till husvagnen.
Har sedan gjort klart ramen till nya botten, gjorde det enkelt för mig och byggde ramen på gamla golvet så man har alla mått osv direkt.
hoppas på bra väder imorgon så man kan göra klart botten och ta bort den gamla och sätta dit den nya :)

Har även testat ett litet expriment idag, är nämligen så att frigoliten som jag ska använda i botten ska vara 22mm men fick bara tag i 50 mm skivor, så måste klyva dem. Gjorde då ett test med att ta en träskiva ett par skruvar och linda på en tunn stål tråd emellan som jag sedan sätter spänning på. Detta resulterar i att tråden blir glödhet och man kan då bara låta frigoliten glida sakta igenom så den klyvs . Det fungerade :)  iallafall i liten skala, får se imorgon när man ska klyva flera plattor i full storlek. Bara att hålla tummarna:) sen akta fingrarna ifrån ståltråden, blir lite hett annars.

Nu regnar det ute så fick sluta tidigt idag, men är rätt skönt för idag är jag riktigt jäkla trött, så nu blire en film och sen sova.

en bild från idag när jag håller på med ramen.

rambygge

14/7

Efter gårdagens regn så var det lite skönare väder idag. :)

Dagen gick åt till husvagnen, ännu mera demontering.
Har plockat av väggarna/chassit och tagit undan underredet inkl. golvet. Finns inte mycket kvar utav den så kallade husvagnen nu. Imorgon ska jag plocka isär golvet sen åka och handla material till det nya golvet som jag lär bygga.  Känns att man varit ute hela dagen, man blir såå trött. Så nu blire lite chips, dipp och läsk sen en film, får man se om man orkar se klart filmen eller om man somnar ifrån. hehe.


lite bilder från idag.


bakåt2
bra ventilation i denna ;)

sida
Chockerande, inga reglar i väggarna, hela väggen är bara en stor frigolit skiva. Brukar annars finnas några reglar för att stabilisera upp det.  Blev lite rangligt på slutet så fick bygga en liten ställning som höll i allt, och även höll upp chassit när jag skulle ta undan botten.

botten lämnar

Nu lämnar underredet, hehe.


jag och far

Far är snäll och hjälper lite då och då.

särat


Så, nu slutar jag för idag:)


13/7

Ännu en väldigt varm dag, men mot kvällen så kom det regn och åska, skönt :) så nu är det liite svalare på rummet iallafall. Kanske man sover bättre.

Idag klev jag upp en timme tidigare (kl9) än jag brukar, måste vända rätt på dygnet så man kanske kan somna tidigare på kvällarna (nätterna).

Blev en del grejande med husvagnen idag, rivit ut inredningen baktill och upptäckte att golvet är helt slut där och har då bestämmt mig för att göra allt ordentligt så jag kommer riva ner den mera, plocka bort plåten runt husvagnen så man kan se hela stommen och byta ut det som behövs.

Så har även idag varit till borlänge och köpt en stor presenning som jag kan ha över den när jag börjar plocka plåten.

Sen kvällen slutade med lite kortspel med föräldrarna. och nu ska jag försöka sova lite.

här är dagens bild på husvagnen.Bakdelen

Husvagnsrenovering

tjo.

Uff nu är det verkligen sommar, nästan lite för varmt om man säger så. Men detta år har jag klarat värmen mycket bättre än vad jag brukar, brukar nämligen bli väldigt lätt irriterad och agressiv när det är varmt men än så länge har det gått hyffsat bra :)

Köpte en husvagn för något år sedan med fuktskada som jag tänkte renovera , men har inte riktigt tagit mig i kragen och fixat den.

Men nu jäklar, idag tog jag tag i det igen. Har även tänkt att jag kan blogga lite ang. renoveringen. Kanske inte så jätte intressant läsning ;) men bättre med lite text här än att det är dött som det brukar. hehe.


Idag har jag då kollat igenom den lite, sen har jag rivit ut en del utav inredningen och börjat riva ut golvmattan i den. Tänkte först bara riva bort just där fuktskadan är men det får bli en total renovering istället så den blir fräsch. Har även ställt ut en avfuktare som får stå igång under natten och torka upp i den.
Sen är det bara att hålla tummarna för att jag lyckas fixa den ;)

här är lite bilder från idag.


Framsidan.
Högerfram
vänster fram
bakåt


RSS 2.0